Andrew Murray-Prys

Marlene le Roux, uitvoerende hoof van die Kunstekaap-sentrum, is die wenner van hierdie toekenning. Sy is ’n boorling van Wellington en het op 3 maande polio opgedoen wat haar met ’n verswakte been gelaat het. Sy was jare lank regstreeks by jeugontwikkeling betrokke en het in 2014 saam met Karen Smit die Women’s Achievement Network for Disability begin. Sy het in die Londen-Olimpiese Komitee en Kunsteraad gedien om kunste-projekte te kies vir die Londense Olimpiese en Paralimpiese Spele van 2012. Le Roux het van die Duitse regering die Duits-Afrika-prys vir haar werk in agtergestelde gemeenskappe ontvang, en ook eredoktorsgrade van die Kaapse Skiereiland-universiteit van Tegnologie en die Universiteit Stellenbosch. Marlene le Roux het van die Kunstekaap ’n sentrum vir alle gemeenskappe en alle kunste gemaak en strewe op elke terrein waar sy beweeg na eenheid, versoening en geregtigheid. 

Die oorhandigingsfunksie van die pryse en toekennings vind op 26 Mei in die Desmond Tutu-sentrum, Kaapstad, plaas.

Copyright © 2023 Andrew Murray-Prys